Fotografen

Storing foto-expositie  opening 7 januari 2011 Den Haag

Programma


vrijdag 7 januari

17:00-19:00 - Opening

Om 17.30 uur zal Robert Jan Verhagen, de directeur van Liefhertje en de Grote Witte Reus, de expositie officieel openen. Daarna is er tot 19.00 uur de mogelijkheid om het al werk te bekijken onder het genot van een drankje.

20.00-23.00 - Openingsfeest

.. met prosecco en DJ!


zaterdag 8 januari

12:00-19:00 - vrije toegang expositie

14:30-17:00 - Portfolio reviews

3ejaars studenten krijgen de kans om zijn/haar portfolio te bespreken met mensen uit het werkveld.

Erik Vroons (editor fotografie bij GUP Magazine) zal aanwezig zijn om de portfolio's te bespreken. Ook Duy Quoc Vo (modefotograaf die ooit begon voor de Glamcult Magazine, fotografeert voor onder andere de Elle, Avant Garde en Blend ) zal er zijn.

De reviews beginnen om 15:00 en iedereen is welkom om te kijken.


zondag 9 januari

13:00-19:00 - vrije toegang expositie


maandag 10 januari

12:00-19:00 - vrije toegang expositie

Overdag leiden derdejaars exposanten de studenten uit het eerste en het voorbereidend jaar rond.


dinsdag 11 januari

12:00-19:00 - vrije toegang expositie

19:00-21:00 - Debat avond

Deelnemers: Arjan Benning (commercieel fotograaf), Hans van der Meer (documentair fotograaf), Bert Rorije (art director), Gerrit Scheurs (commercieel fotograaf), Wim van Sinderen (directeur van het Fotomuseum in Den Haag en jurylid bij de Zilveren Camera) en Sterre Sprengers (documentair fotograaf en beeldredacteur van nrc.next).

De discussie zal geleidt worden door Andrew Makkinga, presentator bij de VPRO.

Iedereen met interesse is van harte welkom, de mening van het publiek is namelijk ook een belangrijk aandeel in deze discussie en mag zich er in mengen:

Fotografie is overal. Iedereen krijgt met beeld te maken; reclame in de media, posters in de stad, folders in je brievenbus, foto's op internet en in de krant. We worden overspoeld door beeld. Bewust of onbewust sla je deze beelden op, waardoor fotografie een invloedrijk medium is.

Misschien zelfs nog sterker dan tekst; een beeld kun je in een oogopslag opslaan en weer later vanuit je geheugen omhoog halen. Beeld kan een snelle impact hebben en een sterk gevoel achter laten.

Fotografie als kunstvorm is vrij modern en de opleiding tot en het beroep van professioneel fotograaf ontwikkeld zich voortdurend.

Maar fotograferen wordt ook steeds toegankelijker voor de 'leek': het is makkelijk en betaalbaar om aan een goede camera te komen en het gebruik van de camera wordt op internet, in boeken en in cursussen op grote schaal aan de man gebracht. Alle gemaakte beelden worden weer verspreid over internet, kleine groepsexposities worden georganiseerd en vele amateur fotogroepen worden opgezet.

Wij studeren voor het beroep van fotograaf, maar als dit werkveld/beroep zo toegankelijk is voor iedereen, hebben wij dan nog iets extra's te bieden? Wat is de positie van de professionele fotograaf in deze maatschappij en wat houdt deze in?


woensdag 12 januari

12:00-19:00 - vrije toegang expositie


donderdag 13 januari

12:00-19:00 - beperkte toegang expositie

In verband met de collectieve beoordelingen, is de expositie beperkt toegankelijk. Houd dit programma in de gaten voor meer informatie.


vrijdag 14 januari

12:00-19:00 - beperkte toegang expositie

In verband met de collectieve beoordelingen, is de expositie beperkt toegankelijk. Houd dit programma in de gaten voor meer informatie.

19:00-23:00 - Eindfeest expositie


#storingdh

Twitter

Twitter-storing »

Facebook-storing »